HLPjuristen voor vastgoedprojecten

Holland Legal Partners

De juristen van Holland Legal Partners hebben ervaring opgedaan in onder meer de navolgende projecten:

Stationsgebied Utrecht

Holland Legal

Het project Stationsgebied Utrecht betreft de herontwikkeling van de stationsomgeving te Utrecht, zoals dat door de gemeente Utrecht in 2003 is geïnitieerd met het opstellen van het nieuwe Masterplan. Het project omvat - onder meer - de herontwikkeling van de omgeving van het Vredenburgplein met het nieuwe Muziekpaleis Utrecht (Tivoli Vredenburg), het woonwinkelgebouw "de Vredenburg", de herontwikkeling van het winkelcentrum Hoog Catharijne, de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe station Utrecht Centraal (Openbaar Vervoer Terminal Utrecht), het Stadskantoor en het Jaarbeursterrein.

Holland Legal Partners levert voor dit project een projectjurist, die op interim basis contractjuridische zaken voor het project verzorgt. In eerste instantie is voor dit gebiedsontwikkelingsproject het contractmodel ontwikkelt. Opvolgend zijn op basis van dit contractmodel de onderhandelingen met de betreffende partners (Corio, NS Vastgoed, Jaarbeurs Utrecht, ProRail, Staat der Nederlanden) van de gemeente Utrecht gevoerd, hetgeen heeft geresulteerd in diverse intentie-, ontwikkel- en projectovereenkomsten. Daarnaast is de projectjurist - onder meer - betrokken bij de navolgende onderdelen van dit project:

- aankoop van CBRE van het Seypesteijn gebouw door de gemeente Utrecht in het kader van de aanleg van de Uithoflijn.

- opstellen van een uitvoeringovereenkomst tussen de gemeente Utrecht en de Bestuurs Regio Utrecht inzake de aanleg van een tramhalte binnen het Stationsgebied Utrecht.

- uitvoering en bewaking van de contracten met Hoog Catharijne BV (eigenaar Hoog Catharijne, thans Klépierre).

- uitvoering en bewaking van diverse contracten met de Staat der Nederlanden en ProRail.

- het begeleiden van verkooptenders en het onderhandelen over en opstellen van diverse ontwikkelovereenkomsten voor vastgoedprojecten binnen het Stationsgebied van Utrecht (Noordgebouw, Woonwinkelgebouw de Vredenburg, Entreegebouw, Voorzetgebouw, Zuidgebouw, Van Seijpesteijnkwartier, WTC ontwikkeling, Healthy Urban Quarter (HUQ)).

Meer informatie over dit project vindt u op www.utrecht.nl/stationsgebied en op www.cu2030.nl.


Universiteit Leiden

Holland Legal

Holland Legal Partners heeft de opdracht gekregen om de Universiteit Leiden te adviseren en bij te staan bij diverse juridische aangelegenheden met betrekking tot de ontwikkeling van het Bio Science Park te Leiden.


Merwedekanaalzone Utrecht

Holland Legal

Holland Legal Partners heeft de opdracht gekregen om namens de gemeente Utrecht de anterieure overeenkomst op te stellen voor de ontwikkeling van deelgebied 5 van de Merwedekanaalzone te Utrecht, en tevens om de gemeente Utrecht te adviseren met betrekking tot de tussen de betreffende eigenaren overeen te komen samenwerkingsovereenkomst voor dit gebied.


Transacties

Holland Legal

Holland Legal Partners heeft geadviseerd bij - onder meer - de navolgende transacties:

- Isala klinieken te Zwolle: verkoop van de locatie "de Weezelanden" te Zwolle in verband met nieuwbouw van de Isala klinieken te Zwolle.

- Utrecht: aankoop door de gemeente Utrecht van het gebouw Cranenborch te Utrecht van ING in verband met de aanleg van een hoogwaardig openbaar vervoer baan.

- Utrecht: openbare verkoopprocedure met een besloten karakter ten behoeve van de locatie "Noordgebouw" te Utrecht. Het Noordgebouw ligt binnen het stationsgebied van Utrecht aan de noordoostzijde van de aldaar nieuw gerealiseerde openbaar vervoer terminal. De overeenkomst is gesloten met Dura Vermeer/NIC.

- Utrecht: de openbare verkoopprocedure met een besloten karakter ten behoeve van de locatie "Zuidgebouw" te Utrecht. het Zuidgebouw ligt binnen het stationsgebied van Utrecht aan de zuidoost zijde van de aldaar nieuw gerealiseerde openbaar vervoer terminal.


© Holland Legal Partners | Disclaimer
Design | Raar Ontwerp